Belangrijke sites
Op deze pagina staan enkele belangrijke sites die voor ons als Touch and Go Flightsimulator club de moeite waard zijn.
Om te kunnen beginnen in de virtuele luchtvaart en je eerste stappen te zetten is het belangrijk dat je moet leren hoe je deze moet volgen. Ga naar "The UK Virtual Flying Club" voor je eerste stappen. De tekst is in het Engels maar dat is de taal in de vliegwereld en enige kennis van de taal is dus essentieel. Neem de lessen goed door tot je het begrijpt. Zijn er nog vragen, stel deze via het contact formulier.
Flaps 2 Approach, een site met veel info. Op deze pagina staan handleidingen over navigeren en andere technieken, benodigd voor het vliegen. Wel in het Engels, maar dat is de taal in de vliegwereld en moet dus geen of weinig problemen opleveren.
In de vliegwereld worden vliegkaarten uitgegeven. Tegelijk met deze kaarten ook Airacs. Dat zijn modificaties van de waypoints en verandering van het magnetische noorden. De instantie die dit doet haalt de info bij Jappesen, een heel bekende uitgever in de vliegwereld. De vliegkaarten kun je via de iPad tegen betaling gebruiken en ook de Navigraph Airacs kun je up-to-date houden. En een gebruiksaanwijzing voor deze kaarten met uitleg over de simbolen en tekens zijn er ook te vinden. Voor een serieuze virtuele vlieger is deze set aan te bevelen.
En om de Navaids van FSX en/of P3D naar de standaard van de nieuwste Airacs te brengen kun je dit via de site van Sors aanpassen. In de originele programma's worden niet alle update's mee genomen. Voorbeeld: Vliegveld Eindhoven (EHEH) heeft een nieuwe nummering gekregen, 21-03. Deze wordt in Flightsimulator aangepast naar de huidige standaard. Ook wordt de ILS van elk vliegveld aangepast evenals de alle waypoints.
Voor een uitgebreid hulp-programma, Flightsim Commander. Je kunt dit programma als GPS gebruiken en ook gebruiken als automatische piloot. Maar het belangrijkste is dat je er flightplans mee kunt maken, inclusief SID's en STAR's. Om de route te controleren en te verfijnen zet je de route in Skyvector.
Een ander leuk en redelijk goed programma is SIMBRIEF, een site die meerdere mogelijkheden biedt. En een professionele uitstraling heeft.
Wil je een vliegtuig met een uitdaging (bijvoorbeeld een Boeing 737 of een 777) van PMDG. Het benadert de werkelijkheid met alle werkende schakelaars, FMC, eventueel via de iPad te bereiken en biedt veel mogelijkheden. Er is een hele dikke gebruiksaanwijzing om met dit vliegtuig te kunnen vliegen.
En de versie van de AIRBUS 320 serie. Dat is een serieuze tegenhanger van de PMDG. Eveneens met een lijvige handleiding. En je kunt er mee vliegen, eveneens met het gebruik van de FMC en zal het je een voldaan gevoel geven.
Op het internet zijn diverse sites die gratis software openbaar maken. Denk aan liveries van vliegtuigen, gratis scenery en wat dacht je van utillety files en de tips of reviews. Om gratis software te downloaden na de gratis aanmelding op de AVSIM site en voor de FightSim geldt hetzelfde.
En het laatste nieuws over de Flightsimulator in het Nederlands op simFlight. De meeste en interressante nieuwtjes op het gebied van Flightsimulator. Ook van X-Plane en andere simulators.
Google Earth met FSX verbinden en met een mooi uitzicht vliegen? FSEARTH
Een informatieve site met uitleg over navigatie en andere zaken: NASA Virtual Skies. Op het gebied van navigatie kun je nooit genoeg weten. Verdwalen is gemakkelijker dan dwalen.

Een nieuwe site met boodevol informatie van de jongens uit Groningen. Kijk vooral naar de wetenswaardigheden. Zeer leerzaam.
De FS-groep uit Rijnmond die ook de Stichting Hoogvliegers bijstaan.
Onze collega's uit Eindhoven met een mooie site, zeker de moeite waard. Zeer modern en informatief. Laat je verrassen.